Ny on sunnuntai. Perjantaina oli itsenäisyyspäivä, aika sekasortoinen päivä. Itse itsenäisyyspäivän vastaanotto oli minun mielestä tällä kertaa todella miellyttävä katsoa, kättelyt sujui nopeasti ja mikä hienointa veteraaneja oli kutsuttu aikaisempaa enemmän sekä yrittäjiä ja meitä tavallisia ihmisiä. Ei ollu pelkästään kermaperse juhlat. Tietty ne maksaa jos järjestää juhlat jossain noinkin isossa kuin Tampere- Talossa ja kutsuu sinne 1700 ihmistä. Ruoka ei ole ilmaista, eikä niiden tekijät saati ne esiintyjät eikä tilakaan. Minun käsitykseni mukaan nuo juhlat oli kuitenkin pienemmällä budjetilla kuin aikaisempina vuosina järjestetty. Sauli Niinistö teki minun mielestäni kerrankin juhlien järjestämisessä järkevästi ja kutsui juuri oikeita henkilöitä tilaisuuteen.

 

Mutta sitten siihen mellakointiin, huh huh. Kiakkovieraiden piti järjestää mielenosoitus jonka piti olla rauhanomainen. Tämä oli kaukana siitä. Virkavallalta vielä kysyttiin saako Juti naamareita käyttää tuona päivänä ja tottakai niitä saa käyttää, mutta sillä ehdolla että mitään laitonta ei tapahdu. Noh, Stockan ikkunoita rikottiin, samoin pankin ja kirkonkin. Millään tavalla nuo ei ole syyllisiä tai osallisia koko mielenosoituksen tarkoitukseen. No aina niitä mätiä munia on joukossa mukana, enkä sano että kaikki mielenosoittajat olisi syyllisiä näihin tekoihin. Mut jos lähtee mukaan johonkin mistä voi seurata jotain tällaista niin itse ainakin miettisin kaksi kertaa lähdenkö mukaan vai en. Joukossa tyhmyys tiivistyy ja varsinkin kun siihen liitetään vielä alkoholi niin avot, paketti on valmis.

Poliisit turvasi juhlaväen ja siitä hyvästä niitä huidottiin mailoilla, heiteltiin maalia päälle ja vaikka jos mitä muuta tehtiin. Samassa sitten haavoittui myös hevosia, työssä olevia eläimiä jotka on koulutettu kestämään meteliä mutta ei mikään, eikä kukaan kestä liiallista meteliä äärettömyyksiin. Hevoset ei todellakaan tehnyt mitään pahaa yhdellekkään mielenosoittajalle, joku mielenosoittajista sai hevosen metelillään hermostumaan ja siksi sen ohjattavuus heikentyi. Valitettavasti yksi mielenosoittaja joutui hevosen töytäisemäksi, mutta jos olis ottanut vähemmän viinaa ja jäänyt kotiin niin ei olis käyny näin. Tälle miehelle ei edes tullu asiasta yhtään mitään joten mä en näe mitään syytä edes mussuttaa koko asiasta. Enemmän mua ärsyttää tämä perjantain jälkeinen, HEVOSIA EI SAA KÄYTTÄÄ IHMISTEN APUNA/VIIHDYKKEINÄ. Hevosta on käytetty työn tekemiseen ja sen helpottamiseen vuosi satoja (ellei pidempäänkin) ja sodassakin hevonen oli yksi tärkeimmistä työvälineistä. Millä tavalla nykyään hevonen eroaa siitä 96-vuotta sitten käytetystä hevosesta? Käyttäähän poliisi koiriakin työssään. Eläin on monessa tilanteessa erittäin hyvänä apuana. Ilman koiria ei esim. huumeita pystyttäisiin valvomaan niinkään tarkasti kuin nykyään pystytään. Saati ruumiskoirien käyttö, ei kaikki ruumiit löytyisi ilman koiraa. Tai varkaan kiinni ottaminen metsästä, ei ihminen pääse niin hyvin jäljille kuin koira. Suosittelen oikeesti miettimään ihan tosissaan näitäkin juttuja.

Eläinrääkkäys on perseestä enkä missään muodossa sulata tai kannata sitä. Tämä vaan oli mun mielipide siitä että poliisi ei eläimiä rääkkää, vaan tässä oli nämä mielenosoittajat jotka aiheutti turhaa kärsimystä työssä oleville hevosille. Ihan sama jos ihmistä kidutetaan, yhtälailla se on laitonta ja väärin. Eli ihmistä ei saisi käyttää työssä, koska toinen ihminen voi olla paha ja tehdä pahaa.

 

Tämä tällainen postaus :) Tervetuloa kaikille!